– SMIL-konferansen synliggjorde hvor utrolig mange muligheter vi har i vår region

REISEGLAD: Anne Lise Barka har jobbet i reiselivsbransen i 40 år. Hun gleder seg over at bærekraftig turisme var tema under SMIL-konferansen i flerbrukshallen på Jørpeland. På bildet er hun selv på tur til Svalbard.

Med mine førti års erfaring fra reiselivsbransjen i Norge ble jeg trigget til å melde meg på SMIL sin næringslivskonferanse i den nye flerbrukshallen torsdag 30. september.

Jeg må innrømme at punktet bærekraftig turistnæring var det som lokket mest. Og det innfridde til de grader. Turistnæringen er i ferd med å bli en virkelig seriøs og betydelig næring i regionen.Konstituert reiselivsdirektør i Region Stavanger, Per Morten Haarr, viste hvor langt dette arbeidet er kommet og hvilke nye strategier som legges til grunn.

I tillegg var det utrolig interessant å høre Øyvind Ravnås Lundbakk fra Ryfylke IKS sin gjennomgang av flere spennende prosjekter som er på gang i Ryfylke.Prosjektene viser at vi har en unik kompetanse i denne regionen. Jeg ble kjempeimponert over det som ble fortalt, og hørte på andres kommentarer at jeg ikke var den eneste imponerte.

Catrine Suttie fra Lyse og Inge Brigt Aarbakke fra Aarbakke AS snakket om sponsorsamarbeid mellom kultur, idrett og næringsliv på en måte som var ny for meg. Nå er det verdibegrepet som gjelder.

Den største overraskelsen var innlegget til Rektor Erik Danielsen fra Strand videregående skole. Hans foredrag het: Klarer vi å skaffe nok kvalifiserte medarbeidere til næringslivet i Ryfylke?Etter Danielsen sin gjennomgang er jeg overbevist om at regionen vil nå sine mål. At samarbeidet mellom skole og næringsliv er så tett, så strukturert og likevel så dynamisk, er bare imponerende.

Varaordfører Bjørn Aril Veland, og banksjef i Sparebanken 1 SR-Bank, Turid Larsen, hadde også interessante innlegg. Konferansier Kenneth Hansen ledet oss på en elegant og humørfylt måte gjennom dagens program.

Oppsummert: Stor takk til alle som gjorde dette til en interessant og givende dag i den nye og flotte hallen. Stor honnør til de som har satt sammen programmet og funnet foredragsholdere av denne kaliber. Konferansen synliggjorde for meg hvor utrolig mange muligheter vi har i vår region. Muligheter vi har all grunn til å være stolte av.

Gleder meg til neste gang. For det blir vel en ny SMIL-konferanse?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: